Ruotsi Boden:
Viktor selvitti tiensä finaaliin vakuuttavalla ajolla, hän oli finaalin suurin voittajasuosikki Ruotsin John Stenbergin ohella. Teamin epäonninen ilta huipentui Viktorin finaalin jossa hänen kelkastaan poikkesi kaasukahva heti lähdössä ja tuloksena keskeytys.
Mikko Osmo puolestaan loukkaantui jo ensimmäisessä alkuerässä, hän kaatui hypyn jälkeen, perässä ajanut kelkka osui suoraan hänen päälleen. Sairaala reissu edessä, pers posket mustana ja kepit mukaan. Onneksi ei mennyt luita poikki ja Mikko uskoi että parin viikon aikana saadaan mies kuntoon ja loppukauden kilpailuihin takaisin.
Juusolla oli myös epäonnea matkassa, selvältä vaikuttanut finaalipaikka suli kun edessä ajanut kuljettaja kaatui hänen eteensä, niin siinä samalla muutama kuljettaja meni ohitse ja tie finaalin sulkeutui.

Oulu:
Tiivistunnelmallinen stadion snowcross kilpailu ajettiin Oulussa Raksilan pesäpallostadionilla. Sää suosi kilpailijoita sekä runsaslukuista yleisöä jota paikanpäälle oli saapunut yli 2000. Kilpailun järjestäjä oli suunnitellut radan yleisö ystävälliseksi, lumi pölysi ja hypyt olivat näyttäviä.
Päivä aloitettiin Loukko.Com Domanator kilpailulla. Tässä kilpailussa ajettiin mies vastaan mies lyhyitä kahden kierroksen lähtöjä ja voittaja sai jatkopaikan. Finaali paikan saivat TeamLoukko.Comin Lynx kuljettajat Viktor Herten, Juuso Loukko ja heidän lisäkseen finaaliin ylsi Matti Määttä. Kisan lähdössä Herten kaatui kurvissa, kärkeen kaasutteli Määttä perässään Loukko. Kisa oli tiukkaa taistelua voitosta, vajaa kierros ennen ruutulippua Loukko teki näyttävän ohituksen ja siirtyi kärkeen pitäen paikkansa maaliin saakka. Tulokset: Loukko, Määttä, Herten.

Stadion snowcross huipentui iltakilpailuna ajettuun SM finaaliin.
Historian ensimmäiseksi stadion snowcross Suomenmestariksi kaasutteli Viktor Herten Lynxillään. Herten sai finaalissa loistavan lähdön jonka seurauksena hän pääsi ajamaan koko erän ajan kärkipaikalla. Hopea mitali matkasi Ruotsiin Emil Hanssonille. Kolmanneksi ajoi Vuokatin Eetu Karjalainen. Loukolla oli finaalissa laitteen kanssa ongelmia, jarrut katosivat jo toisella kierroksella ja ajaminen oli tästä syystä todella haastavaa, joten hän joutui tyytymään sijaan 12.
Suomenmestaruus tuntuu todella hyvältä, sain hyvän startin ja pääsin ajamaan finaalin rauhassa kärkipaikalla. Kiitos mekaanikoille sillä kelkka pelisi jälleen kerran upeasti päätti tyytyväinen mestari.

Olli Koskela teki paluu snowcross radoille semi pro luokassa.
Ollin vauhti on edelleen tallessa sillä hän aloitti päivän vahvasti ajaen alkuerässä sijalla 2 ja paikka suoraan finaaliin.
Finaalissa hyvä lähtö, pari kierrosta Olli ajoi toisena kunnes teki pienen ajovirheen, kaatoi kelkkansa tippuen häntä joukkoihin.
Erän aikana hän onnistui nousemaan muutaman sijan ollen lopulta kahdeksas.

Taivalkoski:
Juha Haapamäki avasi enduro Sm kauden vahvasti, hän johti kilpailua kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen. Viimeisellä erikoiskokeella hän ajoi kantoon, kaatoi kelkkansa mutta pääsi onneksi jatkamaan matkaa. Maalissa kuitenkin kolmas ja mukaan iso kasa tärkeitä SM pisteitä. Voittoon ajoi Lauri Pellonpää ennen Henri Marttista ja Haapamäkeä!

Pitkä ja menestyksellinen viikonloppu takana teamin kuljettajilla ja mekaanikoilla.
Iso kiitos jälleen kerran matkassa mukana olleille!

 

32717 Comments