Ennen SM -kauden alkua osa Team Loukko.com kuljettajista kävivät hakemassa kokemusta Östersundin ÖSSK Cupista. Haastavissa keliolosuhteissa ajettu ÖSSK Cup koitui monen kuljettajan haasteeksi huonon näkyvyyden ja vaativan radan kunnon vuoksi.

Emil Herten avasi oman kisakautensa suoraan ÖSSK Cup:sta ja naputtelikin karsintaeristä neljännen paikan ja toisesta karsinnasta voiton. Finaalissa nuori Herten sai valita paikkansa ensimmäisenä. Nuorukaisen lähtö valitettavasti epäonnistui ja Emil on ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 10. Lopputuloksissa Emil hienosti viides.

”Vauhti olisi riitänyt podiumille, mutta tätä se motorsport välillä on. Katse on nyt suoraan Paljakkaan ja SM -sarjaan, Emil kiteyttää viikonlopun.

Junioreista Riku Lauhaluoma antoi alkuerissä myös vahvoja näyttöjä ollen viides. Nuori Loukko.com Academy kuljettaja jäi kärkikuskista ainoastaa 0,4 sekuntia jälkeen, joka kertoo kilpailun kovasta tasosta. Finaalissa hyvä lähtöpaikka, mutta ennen Holeshot linjaa Riku jää kuskien taakse sumppuun, ajautuu ulos radalta ja kevyen ilmalennon jälkeen joutuu keskeyttämään finaalin siihen. Nuorukainen on täysin kunnossa ruhjeista huolimatta ja todella positiivisella mielellä lähdössä kohti Paljakkaa.

”Saatiin hyviä lähtöharjoituksia porukalla ja todella hyvää kokemusta, joten nyt on hyvä lähteä SM-sarjaan. Vauhtia riittää kyllä, kertoo hyväntuulinen Riku”

Naisten -luokassa kautensa starttari myös Veera Virtanen. Virtanen kärsi pienestä flunssasta, mutta lähti matkaan siinä uskossa, että kunto paranisi. Lauantai aamun harjoituksissa Veera sai puskettua muutaman hyvän kierroksen, mutta pahenevat flunssan oireet puskivat päälle. Alkuerässä virhearviointi puolikuntoisena, pitkäksi mennyt hyppy sinetöikin lopputuloksen. Onneksi selvittiin pienillä ruhjeilla ja loppu viikonloppu meni vain ajeluksi flunssan ja kipeän kropan kanssa. Nyt Veera parantelee itseään Paljakan viikonloppua varten.

Pro -luokassa nähtiin yllätysnimi, kun kisaturistiksi itsensä leimannut Suomen Nopein Kelkkakauppias Juuso Loukko nähtiinkin yhtäkkiä lähtölistalla. Juuso otti lämpöä ranteisiin ja tietysti arvokasta treeniä alle ennen SM -sarjaa.

”Rata oli paikoin huonossa kunnossa ja todella haasteellinen, joten huippumenestystä ei nyt tullut. Olisi pitänyt uskaltaa lyödä kaasu pohjaan, niin sitä kautta ajo olisi voinut löytyäkkin. Pääasia oli, että nyt kelkka on rasvattu ja testattu minkä vuoksi Ruotsiin tuli lähdettyä, summaa Juuso.”

Mikko Osmo nähtiin myös ÖStersundissa ottamassa kisalähtöjä alle ennen Suomenmestaruuden puollustamista. Vahvaa ei ollut myöskään Osmon suorittaminen ja viikonloppu oli miehelle vaikea. Lauantaina Mikolle ensimmäisessä karsinnassa kaatuminen ja toisessa mestarille tuomittiin varaslähtö. Sunnuntaina semifinaalissa Osmo sai todella hyvän lähdön, omien sanojen mukaan turhaa puristamista ajossa ja maalissa neljäntenä.

”Finaaliin lähdin hyvillä mielin, lähtö ei mikään paras ja toises kurvissa jäin sumppuun. Porukkaa lappas ohi oikealta ja vasemmalta. Koko erän saikin pyyhkiä loskaa laseista kunnes piti ottaa lasitkin pois, mutta lopulta ehjänä maaliin ja 12 sija. Kisat meni huonosti tuloksellisesti, mutta jotain positiivista löytyi viikonlopulta testien puolesta. Kisa on nyt unohdettu ja keskittyminen aloitettu kauden ekoihin SMiin paljakkaan”

Kaikinpuolin tiimiltä haastava viikonloppu, mutta taskuun kuitenkin jäi hyviä lähtöjä, voiton nälkä ja nyt on aika katsoa kohti Paljakkaa!

Tulevana lauantaina startataan SM -kausi Paljakan rinteiltä! Tervetuloa paikan päälle kannustamaan tiimin kuljettajat voittoon!

Lisätiedot kilpailusta löydät osoitteesta www.snowcross.fi ja jos et pääse paikan päälle livelähetys löytyy osoitteesta www.snowcross.fi/livestream

Nyt siis kannattaa ottaa Team Loukko.com sometilit haltuun ja seurata viikonlopun tapahtumia! Kisaraportti netissä totutusti jo maanantaina! 

Tässä vielä tiimi SOME:ssä:

https://www.instagram.com/teamloukko/

https://www.facebook.com/teamloukko/

540 Comments

Leave a Reply

five × 5 =