Snowcross SM-sarja jatkoi matkaansa viime viikonloppuna Tornion Laivakankaan Raviradalle. Lauantaina kaviouralle rakennettu rata täyttyi SM-sarjan mittelöistä ja sunnuntaina taisteltiin Pohjoismaiden Mestaruudesta. Team Loukko.com oli tietenkin paikalla koko tiimin voimin ja menestys olikin tottakai sen mukainen.

Lauantain aamun ensimmäisistä tiimin kilpailueristä vastasi Veera Virtanen. Kovassa lumituiskussa ja pikku pakkasessa ajetut erät toivatkin ensimmäisessä erässä neljännen paikan ja toisessa erässä Veeran Lynx taittui kuudentena maaliin. Näistä saavutuksena päivän yhteistuloksissa Virtaselle viides sija.

Team Loukko.com nuorimmainen Veeti Loukko alotti myös oman urakkansa aurinkoisessa Torniossa. Juniojaostoa puolustava Veeti ajoikin upeat aika-ajot heti kärkeen ja paukautti sieltä kolmanneksi nopeimman ajan. Ensimmäisessä kisaerässä nuori Loukko nappasi viidennen paikan ja toisessa erässä tiukan taiston jälkeen kolmanneksi. Kokonaispisteissä Veetille todella upea neljässija.

Pro Lite-luokassa tiimiä edustanut Joona Karjalainen sai oman Lynx:insä myös todella huimaavaan vauhtiin. Ensimmäisestä karsintaerästä omassa ryhmässä taskuun kakkospaikka ja toisesta voitto, joten asetelmat finaaliin oli todella hyvät. Finaalissa startti ei Karjalaisella napsahtanut ihan kohdalleen ja neljänneksi nousun jälkeen pieni kolari, josta tangon yli hankeen. Kolarista selvittiin pienellä kyynärpää kivulla ja viimeisestä paikasta loppukirillä finaalin yhdestoista.

Pro -luokka päästettiin irti varsin aurinkoisissa merkeissä, mollukan paistaessa tyhjältä taivaalta. Mikko Osmolle ensimmäisessä karsintaerässä Parikkalan tapaan pieni voltti ja nousu viimeiseltä paikalta kolmanneksi. Juuso Loukko naputteli vuorostaan varmalla ajolla hyviä kierroksia ollen erän kuudes. Toisessa karsintaerässä Mikko Osmo sai todella napakan startin ja painoi suoraan erän voittoon. Juuso Loukolle kuudes paikka toisesta karsintaerästä.

Finaalissa Osmolle napakka startti ja kolmannella kierroksella kärkeen. Varmalla ajolla koko erä loppuun ja voittoon, vaikkakin takana ajanut Joonas Keskiaho oli viimeisillä kierroksilla hivuttautunut seitsemänneltä paikalta toiseksi. Juusolta suhteellisen tasainen erä ja lopputuloksissa kuudes.

Mikko Osmo jatkaa SM-sarjan kärkipaikalla, Juuso Loukko on viidentenä ja Pro Lite-kuljettaja Joona Karjalainen SM-pisteissä yhdestoista.

Kuvat: Jari Lauri

6 Comments

Leave a Reply

twelve − six =