Team Loukko.com lähti kolmen kuljettajan voimin Ruotsiin, Bodeniin snowcross MM- ja EM -kilpailuihin. MM -kilpailuun osallistuivat Juuso Loukko ja Mikko Osmo, sekä Naisten taistoon tarttui Veera Virtanen.

Bodeniin lähdettiinkin hyvissä tunnelmissa ja ennakkoon odotukset olivat todella korkealla. Kaikkien kuljettajien Lynx:it oli viritetty huippukuntoon, joten odottaa saattoi hyviä sijoituksia.
Harjoituksissa tuuli hiukan kääntyi, kun Mikko Osmo kaatui muutamaankin otteeseen eikä saanut hyvää kierrosta alle yrityksistä huolimatta. Virtanen paini todella voimakkaan selkäkivun kanssa jo harjoituksissa, joten huippusuoritusta ei ihan harjoituksista irti saatu. Juuso Loukko ei myöskään löytänyt Bodenin vaativalta radalta rytmiä päälle, joten sijoitus listan loppupäästä.

Aika-ajoissa Mikko ei saanut täysin rytmiä päälle ja oma nopeimpansa ylti sijoitukselle 18. Veeran selkäkipu sen kuin vaan yltyi, joten varovaisella ajolla sijoitus aika-ajoissa kolmastoista. Juuso Loukolle aika-ajoista sija 21.

Lauantain erissä rata muuttui entistä raskaammaksi ja oli todella vaativa kuljettajille. Loska lensi ja radan pinta oli äärimmäisen raskas. Mikko Osmon ensimmäinen erä päättyi huonon lähdön kautta toisen kuljettajan takapuskuriin, joten Lynx RS jumiin ja erä olikin siinä. Juuso Loukko jäi karsinnoissa ensimmäisestä finaalista yhden sijoituksen päähän, kun 20 kuljettajaa finaaliin päästettiin. Loukko varasijalle odottamaan mahdollista finaalipaikkaa toiseen finaaliin.

Naisissa Veera Virtanen tuli finaaleissa muutaman ensimmäisen kierroksen jälkeen radalta pois ja kilpailu oli Veeran osalta taputeltu. Veera keskittyykin nyt ainoastaan SM-sarjaan, jossa hän on muutaman pisteen päässä pronssimitalista.

Toiseen finaalierään mentäessä Osmon kolaroinnin vauriot saatiin korjattua ja myös Juuso Loukko valmistautui viivalle. Mikko sai hiukan huonon lähdön ja jäi sumpussa porukan häntäpäähän. Kova tasoisessa kilpailussa Osmo keräsi päänahkoja hyvin, mutta tällä kertaa se ylti kymmenenteen sijaan. Juuso Loukko nostettiin John Stenbergin keskeytyksen jälkeen toiseen finaaliin ja lopputuloksissa Juuso finaalin kuudestoista.
Kokonaispisteissä Mikko Osmo kuudestoista, Juuso Loukko yhdeksästoista ja Naisten luokassa Veera Virtanen kolmastoista.

Epäonnisen viikonlopun jälkeen katseet käännetään kohti tulevan viikonlopun Snowcross SM -sarjan finaalia. Mikko Osmo tällä hetkellä SM-pisteissä kärjessä, joten suomenmestaruus on nyt todella lähellä.

Rukalla nähdään koko tiimin täydessä iskussa, eli kisaan lähtevät kuljettajat Mikko Osmo ja Juuso Loukko SM Pro -luokassa, Joona Karjalainen Pro Lite, Veeti Loukko Junior 8-11, Emil Herten Juniorit 11-14, Veera Virtanen Naisten luokassa ja Harri Kolehmainen Sport- luokassa.

Rukalla ratkeaa saako Mikko Osmo kauan odotetun Suomenmestaruuden todella vahvan kauden jälkeen. Rukalla taistellaan nyt viimeistä kertaa tälle kaudelle, joten tätä ei missään nimessä kannata jättää väliin!

 

31196 Comments