Team Loukko.com starttasi viikonloppuna kisakauden Paljakan rinteiltä. Paljakkaan rakennettu rata tarjoili kaikkiin luokkiin haasteita oikein olan takaa.

Kilpailu-urakan starttasi Harrasteen Harri Kolehmainen. Kolehmainen haki harjoituksissa tuntumaa pienen tauon jälkeen.
Alkuerissä hyvän startin saanut Kolehmainen kaataa kelkkansa maalihyppyrin jälkeen ensimmäisillä kierroksilla ja joutuukin takaa-ajoon joukon perältä. Takamutka koituukin miehen kohtaloksi ja Lynx RS kaatuu oman ajovirheen vuoksi uudelleen, laittaen erän virallisesti pakettiin. Toisessa alkuerässä mies pysyy pystyssä ensimmäisen kierrokset kunnes samaan paikkaan kaatunut kelkka kaatuu jalan päälle ja aikaa kuluu sen nostamiseen parin kierroksen verran. Finaalista 10. paikka, mutta tyytyväinen kuljettaja.
” Olen aika tyytyväinen kauden avaukseen. Ihan omaa hölmöyttä kävin kaatuilemassa, mutta vauhti kasvaa ja täältä tullaan Kemijärvellä perään!”, naureskelee Kolehmainen.

Veera Virtanen oli seuraavana ajovuorossa vuorossa oman SM -kauden avaukseen. Pienen sairastelun jälkeen Virtanen lähtikin hyvällä sykkeellä kohti alkueriä.
Alkueristä koko ajan paranevalla vauhdilla seitsemäs sija ja finaalipaikka eturivistä mukaan. Kymmenennestä ruudusta lähtenyt Virtanen saikin heti erän alkupuolella rytmin kohdilleen takaa-ajo käyntiin.
Kuljettaja kerrallaan Veera naputteli sijoituksia ylemmäksi ja lopulta finaalista napsahti seitsemäs paikka.

Lauantai huipentui Pro Lite ja Pro -luokkien kauden avauksilla. Joona Karjalainen on todella kovassa iskussa tällä kaudella sekä mestari Mikko Osmo oli valmiina kauden avaukseen. Yleisölle yllätyksenä itse Suomen Nopein Kelkkakauppias Juuso Loukko repi myös päällensä ajovarusteet ja lähti mukaan Pro -luokan taistoon.

Alkuerissä Joonalla hiukan epäonnea, kun lähdössä toinen kilpailija tulee suksi edellä kytkimeen, jolloin matka loppuu siihen. Kelkka kyytiin ja varikolle kytkimen vaihtoon. Kytkin saadaan vaihdettua ripeästi ja matka toiseen alkuerään jatkuu. Toisessa alkuerässä uudella kytkimellä varustettu RS nähtiinkin Joonan käsissä viivalla. Hiukan huonon lähdön siivittämänä Karjalainen lähti jahtaamaan kärkikastia. Kuljettaja kerrallaan JOona naputteli itsensä neljänneksi ja reitti Last Change -lähtöön oli setvitty. Last Change erässä ikävä yhteen törmäys toisen kuljettajan kanssa, kelkat solmuun keskenään ja päivä olikin taputeltu. Hyväntuulinen Karjalainen siirtääkin nyt katseen täysin Kemijärvelle, koska kaikki on vielä sarjapisteissä avoimena.
”Kauden epäonni on nyt tässä! Nyt vaan keskittyminen seuraaviin kisoihin. 270 pistettä vielä mahdollista saada, joten kaikki on vielä avoinna”, kertoo itsevarma Karjalainen.

PRO -luokkaan lähdettiin tällä kertaa kahden kuljettajan voimin, kun myös Juuso Loukko pukee Airoh -kypärää päähänsä ja repii Lynx:iä käyntiin.
Ensimmäisessä alkuerässä Osmo ja Loukko löytyivät vierekkäin viivalta. Juuso saa todella hyvän lähdön ja pääsee ampumaan kärjessä olleen Ville Sarkkisen perään. Juuson taakse Mikko Osmo.
Kauppias Loukko painaa kuin vimmattu Sarkkisen perään, mutta huomaakin Osmolla olevan kovempi vauhti ja jää Mikko pääseekin ohitse. Lopputuloksissa Osmo toinen ja Juuso kolmas.
Toisessa alkuerässä ryhmän kokoonpano olikin ehkä illan jännittävin, kun mukaan samaan ryhmään tulivat Joonas Keskiaho ja John Malmström. Malmström karkaa kärkeen ja Osmo aloittakin taistelun Keskiahoa sekä Juho Virmakosken kanssa. Keskiaho pääsee viimeisillä kierroksilla luikahtamaan ohitse, joten Mikko erän kolmas. Juuso kävi koko erän mitalla taistoa Joona Marinin kanssa ottaen nuoremman kuljettajan paikan, tullen seistemänneksi.

Finaalissa Mikko joutuu lähdössä koko ryhmän keskelle sumppuun ja kolhii siinä vierustovereihin. Takaa-ajo asemasta Osmo lähtee jahtaamaan kärkeä. Malmström kolaroi ja rikkoo kelkkansa sekä keskeyttää, jolloin Mikon takaa-ajo helpottuu askeleen verran. Lopulta Osmo löytää todella hyvän ajolinjan ja ajaa itsensä hienosti kolmanneksi! Voittoon Joonas Keskiaho, toiseksi Topi Posti ja Mikko Osmo kolmas. Juuso loukko oli finaalin viides.

Sunnuntaina pakkanen hiukan kiristyi, kun tiimin juniorit päästettiin irti. Junioreista Veeti Loukko, Riku Lauhaluoma ja Emil Herten olivat valmiina aloittamaan SM -kauden.

Veeti Loukko nuorimpana aloitti oman kilpailunsa heti aamun avauksena. Nuori Loukko näyttikin nyt Juniorit 11-14 -luokassa isoilla kelkoilla todella huimaa vauhtia. Nuorukainen on kehittynyt hurjasti viimeisten muutaman kilpailun aikana joka näkyi selkeästi Lynx RS:än sarvissa. Alkueristä Veetille huikeat sijoitukset kuusi ja kolme, josta matka jatkui Last Change -erään. Last Changesta yhdestoista sijoitus, joten päivä olikin Veetin osalta pulkassa. Veeti sai todella nopeita lähtöjä ja hyvää ajamista alle, joten Kemijärvellä nähdään ihan uusi nuorukainen!

Emil Herten ajaa myös Juniorit 11-14 -luokassa ja onkin saanut alkukaudesta Lynx RS:n kulkemaan todella hyvin. Emil oli molemmissa alkuerissä oman ryhmänsä toinen, joten nuoren Hertenin kunto on todella hyvin kahdallaan. Finaalissa Herten starttasi nelopaikalta päivän finaaliin. Hyvännäköistä vauhtia tarjoillut emil saikin ohitettua ensimmäisillä kierroksilla kilpakumppani Vertti Kaihuan. Kärki ehtikin karata sen verran, että nuorukaisella käteen todella upealla ajolla Pronssia sunnuntaipäivän finaalissa.

Riku Lauhaluoma on myöskin ollut kova ennakkosuosikki omassa juniorit 14-16 -luokassa. Rikun otteet näkyivät myös radalla, jo heti harjoituksissa. Ensimmäisestä alkuerästä todella tiukasti kolmospaikka ja hyvillä mielin kohti toista alkuerää. Toisessa alkuerässä vahva ja nopea lähtö, mutta ensimmäisen mutkan kolaroinnista johtuen etuiskarista irtoaa lisäsäiliö ja erä päättyy siihen. Varikolla valmiina olleet osat tiimin mekaanikkojen toimesta nopeasti kiinni ja RS on taas kuin uusi. Finaalissa Lauhaluomalle hyvä lähtö, mutta ensimmäisellä kierroksella ikävä kaatuminen, joten takaa-ajoon loppueräksi. Riku saa hyvin ohitettua kanssa kilpailijoita ja saapuukin maaliin eränsä yhdeksäntenä.

Hyvä ja ehjä kauden avaus on nyt taputeltu ja seuraavana nähdään kahden viikon kuluttua Kemijärvellä!

Otahan somet seurantaan ja nähdään Kemijärvellä!

Tässä vielä tiimi SOME:ssä:
https://www.instagram.com/teamloukko/
https://www.facebook.com/teamloukko/

Kuvat: Omikron.kuvat.fi

174 Comments

Leave a Reply

19 − 4 =