Viikonloppuna Rukalla käydyssä Snowcrossin SM- taistossa TEAM Loukko.com sai uuden suomenmestarin. Mikko Osmo pokkasi mestaruuden sunnuntaina kauden viimeisessä lähdössä.

Rukalle lähdettiin koko tiimin voimin, joskin pienet sairastelut ikävästi varjosti tiimin kuljettajia.

Lauantain aloitti tiimin uusin tulokas ja snowcross harrastuksen tänä vuonna aloittanut Harri Kolehmainen. Sport -luokassa aika-ajot ajettiin heti aamusta ja Kolehmainen jäikin nyt enää 2 sekuntia muista jälkeen. Last Change lähdössä ensimmäisen kierroksen jälkeen Harri tulee huonosti alas maalihyppyristä ja menettää Lynx:in hallinnan. Erässä loppusijoituksena kuudestoista.

Pro Lite -kuljettaja Joona Karjalainen joutui jättämään lauantain ja sunnuntain kilpailut väliin lääkärin kehoituksesta. Joonas selkävaiva oli hiukan vaivannut jo tovin, joten lääkäri kielsi Joonaa ajamasta.

 

Veeti Loukko ajoi myös lauantaina viimeisen Mini Junior-luokan kilpailunsa, sillä Veeti siirtyy ensi vuonna jo Junior 11-14 -luokkaan. Alkuerissä Veetille hyvät sijoitukset viisi ja kuusi. Finaaleissa Veeti tekee hyvää työtä, kuten tavallisesti ja pokkaa kuudennen sijan.

Sunnuntaina Veeti haki tuntumaan jo ensi kauteen tulevassa Junior 11-14 -luokassaan ja ottikin B-finaaleista yhdeksännen paikan. Emil Herténin sairastuttua kuumeeseen luovutti hän paikkansa Veetille Junioreiden lähtöön, joten Veeti pääsi testaamaan samalla myös nuoren Herténin Lynxiä.

Tiimin naisvoimaa yllä pitävä Veera Virtanen oli Rukalla huippukunnossa, joka myös näkyi otteissa. Aika-ajoista irtosi kuudessija, alkueristä haastavalla radalla naputeltiin vielä sijoitukset seitsämän ja kahdeksan. Kauden kokonaispisteissä Veeralle todella kova neljäs sija, joten ensi vuodelle on varmana tulossa jo mitalisijoituksia.

OnePlus Pro-luokassa TEAM Loukko.com oli edustettuna Juuso Loukon ja Mikko Osmon voimin. Alkuerissä Juuso saa paremman tuntuman rataan, mutta SM -mitalista taisteleva Mikko Osmo ei löydä rytmiä päälle alkuerien aikana täysin.

Finaaleissa Mikko Osmo ei saanut lähtö kasaan, joten paikka ensimmäiselle kierroksen oli 12. Juuso Loukko vuorostaan saa räväkän lähdön ja pääsee ensimmäisillä kierroksilla jo kolmanneksi.

Mikon takaa-ajo palkintopisteille oli suorastaan raivoisa, sillä Osmon olisi oltava vähintään kolmen parhaan joukossa. Juuso Loukko tekee viime vuoden Himoksen toisintoa ja paukauttaa Finaalin kolmanneksi. Juuson taakse neljänneksi, joten pistetilanne kiristyi 12 pisteeseen.

Suomenmestaruus ratkaistiin täten ajamalla viimeisetkin kierrokset tällä kaudella.

Pro-luokassa Keskiahon voitto lauantaina teki pistetilanteesta entistä jännemmän Mikko Osmon mestaruuden osalta. Mikon 44 pisteen kaula kaventui nyt 12 pisteeseen ennen finaalia, joten Team Loukko.com sekä Keskiahon pilttuissa jännitettiin mestaruutta loppuun asti.

Finaalin lähtöviivalta kärkeen ampaisee Yhdysvalloista Rukalle saapunut Aki Pihlaja ja perään Joonas keskiaho toiseksi. Mikko Osmo saa hyvän lähdön ja pääsee Keskiahon perään. Välimatkaa herroille kuitenkin tulee useita sekunteja ja Pihlaja pääsee 6 sekunnin turvin karkuun muita. Mikko tiesi, että kolmas tai neljäspaikka riittää, joten Osmo rauhoittaa ajoa tässä kohtaa. Pisteiden turvin Mikolle riitti nelospaikka oikein hyvin, joten Mikko Osmo tulettaa maalisuoralla itsensä suomenmestariksi.

Kemijärvelle Lumikenttien Kutsu -viikonloppuun kautta paketoimaan lähtivät Joona Karjalainen ja Mikko Osmo. Rukan kilpailun väliin jättänyt Karjalainen oli saanut selkänsä kisakuntoon ja painoi Lynx RS:än karsintaerissä sijoituksille neljä, viisi ja kuusi. Mikko Osmo naputteli RS:llä tasaisen varmat erät, ollen kahdesti toinen ja kolmas.

Finaaleissa Joonalle kuudes sija ja Mikko Osmolle hopeaa.

Kausi 2019 on nyt saatu kilpailujen osalta pakettiin ja on aika keskittyä vuoteen 2020. Team Loukko.com haluaa kiittää sydämellisesti kaikkia kaudella mukana olleita yhteistyökumppaneita, kuljettajia ja heidän läheisiään todella upeasta työstä!

35491 Comments