Kemijärvellä ajettiin menneenä viikonloppuna Snowcross SM -sarjan toinen osakilpailu viikonloppu. Team Loukko.com kuljettajille viikonloppu näytti erittäinkin valoisalta ja menestystä tuli molemmilta päiviltä runsain mitoin!

Lauantaina ensimmäisenä Kemijärven vauhdikkaalle radalle päästettiin Harraste -luokka ja tiimin kuljettaja Harri Kolehmainen ampaisi omaan urakkaansa kireässä pakkasaamussa. Harjoituksissa Kolehmainen löyti hyvännäköisen rytmin ja oli silminnähden tyytyväinen ajoonsa. Ensimmäisessä erässä lähtölampun sammuessa Harri jähmettyi viivaan ja syyksi paljastui pimentynyt sytytystulppa. Toisessa erässä tulppa kuntoon ja mies matkaan lähdön jälkeen seitsemäntenä. Parin ensimmäisen kierroksen jälkeen Kolehmainen hypystä vastapattiin ja kelkka kumoon, sijoitus kahdeksas. Finaalissa hyvännäköinen lähtö, mutta vauhtia ei rittänyt tarpeeksi ja finaaleista kahdeksas sijoitus.
”Aivan mahtava viikonloppu! Hyvää kokemusta, omaan mieleen käypänen rata ja tästä on huippu paikka jatkaa torniota kohti”, kommentoi Kolehmainen.

Lauantaina aamun lähtöihin ampaisi myös Veera Virtanen. Veeralla hiukan vaikeuksia tuottanut Paljakka olikin unohdettu ja Virtanen oli täynnä tahtoa heti aamusta. Rata istui virtaselle käteen todella hyvin ja alkueristä Veera nappasi itselleen paikat viisi ja seitsämän. Finaalissa haasteeksi tulleet lähdöt saatiin säätöihin niin kelkkaan kuin myös käskyttäjään. Hyvällä reaktiolla kuudentena matkaan ja lopputuloksissa Virtanen komeilee viidennellä sijalla.

Loukko.com Academy kuljettaja Riku Lauhaluoma on antanut alkukauden mittaan hyviä lähtöjä ja kovia aikoja pohjille, joten Kemijärvellä nuorelta kuljettajalta oli tiedossa kovaa tulosta. Aamun harjoituksissa Riku tarjoili todella kovia kierroksia ja olikin harjoituksen neljänneksi nopein. Ensimmäisessä alkuerässä sormilipsahtaa jarrulta ja Rikulle tuomitaan varastlähtö, joten kaveri takarivistä matkaan. Takarivistä kuitenkin löytyy huima vauhti päälle ja lopputuloksissa Riku on viides. Toisessa erässä lähtö onnistuu ja Riku pääsee hyvin porukan mukaan, tullen lopulta kuudenneksi. Hyvien lähtöjen sarja jatkuu finaaleihin asti ja tiukassa erässä Riku taisteli hyvin, jopa kolmen parhaan sijoituksen porukassa. Finaalin puolivälissä Lynx käännähtää hypystä poikittain alas, mutta Lauhaluoma kääntää hyvin kelkan suoraan pienestä täräyksestä huolimatta. Tähän kuluu aikaa ja lopputuloksissa Lauhaluoma Finaalin viides. Todella hyvä ja ehkä kilpailu nuorukaiselta, joten Torniossa varmasti nähdään huimaa vauhtia.

Sunnuntaina Juniorit 11-14 -luokassa ajava Emil Herten lähti myös positiivisella mielellä omaan urakkaansa. Herten ajoi aamun harjoituksissa toiseksi nopeimman kierrosajan vain muutaman sadasosa perässä Oscar Nikulaa. Nuori Herten pääsi ensimmäisessä alkuerässä haastamaan Nikulaa uudestaan, mutta tällä kertaa Oscar oli nopeampi ja Emilille kakkospaikka. Toisessa alkuerässä lähdössä hiukan jäänyt Herten löyti rytmin todella upeasti ja paukutti itsensä uudelleen kakkoseksi. Finaalissa kovan taistelun Jyri Pernun kanssa käynyt Herten väänti pitkään kakkospaikasta. Toisena ollut Herten tekee pienen ajovirheen ja kypärä kolahtaa tankoon. Pernu pääsee ohitse ja Emil todella upealla ajolla finaalin Kolmanneksi.

Joona Karjalainen kärsi kuumeilusta ja flunssasta viikon ennen Kemijärveä, joten luvassa oli mielenkiintoinen kilpailuviikonloppu. Tarkoitus oli lähteä hakemaan ehjät erät sekä tärkeät pisteet talteen. Kunto vaihteli hiukan päivän mittaan, mutta vauhdissa se ei Joonalla näkynyt missään. Harjoituksissa Joona paukutti kolmanneksi nopeimman kierrosajan. Ensimmäisessä erässä Joonalle vauhti rata maistuu hyvin ja on selkeästi mieleinen sillä erästä napsahtaa kolmas sijoitus. Toisessa alkuerässä hyvä lähtö viivasta ja kovatasoisessa erässä Joonalle todella kova nelospaikka. Finaalissa loistava lähtö ja ensimmäiset kuusi kierrosta tiukkaa takaa-ajoa Aleksi Rehun kanssa. Rehulla vauhti hiukan hiipui, joten Joona kärkeen ja karkumatkalle. Kahdeksannen kierroksen kohdilla flunssa hyydyttää hiukan Karjalaista ja kovaa takana ajanut Miika Lammi pääsee ohitse. Lauantain finaalista Joonalle uransa ensimmäinen Podium paikka ja hopeaa kouraan!
Sunnuntaina olo olikin huomattavasti edellistä päivää parempi ja Karjalainen olikin kovassa iskussa menossa kohti päivän urakkaa. Alkuerissä lähdöt menevät tällä kertaa pieleen ja kymmenneltä sijalta lähdettiin rakentamaan erää uudelleen. Lopulta rytmi ja vauhti osuu uomiinsa, joten Joona naputtelee kuljettaja kerrallaan itselleen alkueristä sijoitukset kaksi ja kolme. Finaalissa taas hiukan huono reaktio ja kuudennelta paikalta erän alkuun ponkaissut Karjalainen aloitti takaa-ajon. Varmalla ja rauhallisella ajolla Joona nousi sijoitus kerrallaan ylöspäin ja lopputuloksissa Karjalaisen nimi huudettiin jälleen hopeasijoitukselle!
”Lähtökohdat viikonloppuun oli kyllä haastavat, mutta nyt voi olla todella tyytyväinen! Lähtöihin vielä vähän poppaskonsteja, niin ei tarvitse muille antaa etumatkaa”, kertoo Karjalainen

Pro -luokassa onkin ensimmäisen osakilpailun jälkeen mielenkiintoinen sarjatilanne. Joonas Keskiaho johtaa, Topi Posti toinen ja Mikko Osmo kolmas. Kemijärvi on jokaiselle kuljettajalle tuttu paikka, rata on vahdikas ja leveä, joten nyt voitiin odottaa tiukkaa kilvanajoa.
Mikko Osmo oli heti ensimmäisen harjoitusryhmän nopein ja Juuso Loukko kolmanneksi nopein. Ensimmäisessä alkuerässä lähtö ei osu kohdalleen ja Mikko jää hiukan sumppuun. Osmo kuitenkin löytää hyvän rytmin ja painaa itsensä vielä voittoon. Juuso Loukko onnistuu lähdössä hyvin ja on erän neljäs. Toisessa erässä Keskiaho ampaisee kärkeen ja karkuun muilta, joten takaa-ajo tilanteessa Mikko Osmo hyökkää matkaan kolmospaikalta. Mikko saa nostettua itsensä toiseksi ja pitää vauhdin loppuun asti. Juuso Loukko ajaa myös todella hyvän erän ollen neljäs.
Finaaleissa Mikko jää lähdössä muista ja tipahtaa kuudenneksi. Hyvällä ajolla sijoitus kerrallaan Mikko nousee aina kolmannelle sijalle asti, mutta jäätyneet ajolasit joudutaan heittäämään pois ja loppuerä meneekin ilman laseja. Mikko joutuu laskemaan hiukan vauhtia, mutta se kantaa silti kolmanteen sijaan. Juuso taisteli erän Juha Haapamäen kanssa ollen lopulta nopeampi ja pokkaa seitsemäännen sijan.

Sunnuntain PRO -luokkaan lähdettiin hiukan erilaisissa tunnelmissa kun lauantain lopputuloksissa olleita epäselvyyksiä ratkaistiin vasta aamulla lopulliseen muotoonsa. Yön aikana säädetty Lynx RS olikin nyt todella hyvässä startti-iskussa tämän päivän taistoon. Mikko sai todella hyvät lähdöt alle molempiin alkueriin ja nappasi voiton kummastakin. Juusolle myös hyvät lähdöt alle ja sijoitukset kahdeksan ja yhdeksän. Finaalissa alkumetreillä nähtiin jännitystä, kun lähtöalueen paikkoja olikin hiukan muutettu ja järjestäytymiseen kului aikaa.
Finaalissa Mikko ampaisi hyvään lähtöön ja ampui kolmen sakkiin heti ensimmäisessä mutkassa. Jarno Hietalahden kanssa taistoon lähtenyt Osmo veti tällä kertaa pitemmän korren ja nappasi itselleen hopeaa sunnuntain finaaleista. Juusolla ei lähtö onnistu yhtä vauhdikkaasta, mutta varmalla ajolla finaaleissa sijoitus yhdeksäs.
”Hyvää ja varmaa ajoa koko viikonlopun. Nyt on muutama viikko aikaa keksiä joku keino noihin lähtöihin, että päästään Torniossa haastamaan Keskiahoa ja muita kärkikuskeja.” Summaa Mikko Osmo.

Koko tiimillä mahtava viikonloppu takana ja tuhannet kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneille! Seuraavan kerran kilpaillaan Laivakankaan Raviradalla Torniossa 15.-16.2.2020! Tulkaahan katsomoon kannustamaan tiimin kuskit voittoon!

1 Comment

  1. New York Weed Shop

    13 tammikuun, 2022 at 5:46 pm

    … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: teamloukko.com/team-loukko-com-ponkaisi-podiumille-kemijarvella/ […]

Comments are closed.