Snowcross SM-sarja näytti menneenä viikonloppuna todella kyntensä Puijon Pesäpallostadionilla Kuopiossa. Viikonlopun ajaksi pesäpallostadionin kenttä täyttyi lumella ja antoi uskomattoman hienot puitteet sarjan kolmannelle osakilpailulle.

Viikonlopun urakan aloitti tiimin kokemattomin kuljettaja Harri Kolehmainen Sport-luokasta. Kilpailuun lähti 28-kuljettajaa, joten harjoitukset ja aika-ajot jaettiin kahteen ryhmään. Aika-ajoissa ja harjoituksissa ei Kolehmainen rytmiään kuntoon, ja päivän matka tyssäsi jo Last Change -lähtöön.

Profile Mini Junior-luokassa ajava Veeti Loukko, oli jo aika-ajoissa hyvässä vedossa ja otti sieltä neljänneksi nopeimman ajan. Ensimmäisessä erässä sai hyvän alun erälle, mutta radan ollessa todella pehmeä nuorukainen kaatuu ja tipahtaa seitsämänneksi. Toisessa erässä seitsämäs paikka toteutui uudelleen, joten kokonaispisteissä Veeti oli seitsemäs.

Naisten lähdöt ajettin tällä kertaa sunnuntaina ja Team Loukko.com kuljettaja Veera Virtanen päästettiin irti. Harjoitukset ja aika-ajot ajettiin samassa, josta Virtanen kuittasi itselleen kuudennen sijan. Ensimmäisissä erissä taistelu kiristyi ja Veera paransi osakkeitaan ollen viides. Toisessa erässä Nummijoki, Simontaival ja Virtanen väänti koko erän mitalla kynsin hampain sijoituksista. Lopulta muutamien kierroksella ohitustilanteiden jälkeen Veeralle kuudes sija. Kokonaispisteissä Veera oli päivän kuudes.

Herten Motorsport sukua jatkava Emil Herten aloitti oman kilpailuviikonlopun myös sunnuntaina. Ensimmäisessä Junior 11-14 lähdössä Emil nappasi kakkospaikana, mutta toisessa erässä matka tyssäsi keskeytykseen. Hyvä menestys aika-ajoissa ja erissä takasi kuitenkin Emilille kokonaispisteissä viidennen sijoituksen.

Pro Liten Joona Karjalaisella oli koko viikonlopun tilanteita radalla ja pilttuussa. Lauantaina matka katkeaa ensimmäisessä erässä hihnan katkeamiseen. Toisesta erässä epäonni jatkuu ja neljän kierroksen jälkeen hommaa stoppaa keskeytykseen. Last Change ryhmästä viides paikka, eli finaalin takarivi oli varma. Lähdössä loskat laseihin ja lopulta lauantaina 8 sija finaaleissa.
Sunnuntaina onni hiukan kääntyy. Rata muuttui kelin lämmetessä vaikeammaksi ja ohituspaikkoja löytyi lähes olematon määrä. Ensimmäisistä eristä kuudennet paikat ja Last Change -lähdöstä kakkospaikka. Finaaleista hyvännäköinen lähtö ja rata entistä raskaampi. Loskan sataessa naamaan ajovire kuitenkin löytyy ja Joonalle lopulta finaalin kuudes paikka.

 

 

 

Pro -luokassa nähtiin todella väkeviä taisteluita ja kaikki pisteet piti saada irti mitä vaan pystyi ottamaan. Sarjaa johtava Mikko Osmo nakutti alkueristä kakkospaikan ja voiton, Joonas Keskiahon ollen lähes pysäyttämättömänä ykkösenä. Juuso Loukolle tasaiset alkuerät ja niistä paikat kahdeksan ja seitsämän, joten Last Change -erän kautta finaaliin takariviin. Finaaleissa vääntö oli suorastaan väkevää ja kamppailu käytiinkin kolmikolla Tynkkynen, Osmo ja Puhakka. Tästä Tynkkyselle voitto ja Osmo kakkoseksi, jättäen taakseen Pieti Puhakan. Juuso Loukolle finaaleissa todella upeaa ajamista ja Juuso naputtaakin itselleen nelospaikan.

 

Sunnuntaina alkuerissä Juuso löytää Lynx RS:ään aivan uuden vaihteen ja paukauttaa kaksi nelospaikkaa taskuun. Osmo saa myös oman RS:än liitoon lopulta sijoituksille kaksi ja kolme. Molemmat suoraan finaaleihin.
Finaalissa todella ruuhkainen lähtö. Rataa oli pehmennetty päivän aiemmilla lähdöillä, joten yleisölle tarjoiltiin todella hikinen iltapäivä. Joonas Keskiaho oli lähes pysäyttämätön ja Mikko Osmo näki tilaisuuden ottaa tästä vaan varman pisteet talteen. Mikko Osmo finaaleissa toinen, pitäen samalla SM-sarjan kärkipaikan. Juuso Loukko upeasti finaaleissa viides.

Kuvat: Jari Lauri / Omikron Photography

 

715 Comments

Leave a Reply

4 + fourteen =