Team Loukko.com / Lynx Viktor Herten Snowcrossin Suomenmestariksi!

SM Snowcross kausi ajettiin päätökseen Suomulla, rinnekeskukseen oli rakennuttu nopeatempoinen rata. SM -kausi oli todella tasainen, viimeiset mitalit ratkaistiin vasta kauden viimeisessä erässä. Lisämakua lähtöihin toi Aki Pihlaja, tuore Amerikan Prolite- sarjan mestari oli palannut kotimaahan tehden näyttävän paluun SM -radoille.

Avauslähdössä kärkeen ampaisi Juuso Loukko saaden peräänsä Pihlajan, Viktor Hertenin, Eetu Karjalaisen ja Mikko Osmon. Pihlaja pääsi erän puolessa välissä kuittaamaan Loukon ohitse, Aki ei tämän jälkeen luovuttanut kärkipaikkaa muille. Erän aikana Herten nousi toiseksi, tämä sijoitus varmisti Viktorille Suomenmestaruuden. Kolmanneksi erässä ajoi Karjalainen ennen Osmoa ja Loukkoa.

Kauden viimeinen lähtö tarjosi huikean taistelun SM -sarjan sijoista 2-4, pääosaa esittivät Team Loukon kuljettajakaksikko Loukko ja Osmo sekä Karjalainen. 15min+2-kierrosta kestävä erä kun oli puolessa välissä näytti siltä että Team Loukon tallissa juhlitaan SM-sarjan kolmoisvoittoa, Osmon ajaessa kolmantena, Karjalainen neljäntenä ja Loukko viidentenä. Tämä tulos olisi tiennyt Osmolle Hopeaa ja Loukolle pronssia. Osmo kuitenkin kaatui pahannäköisesti joutuen keskeyttämään erän. Karjalainen nousi tämän jälkeen kolmanneksi perässään Loukko. Ruutulipulle tultiin järjestyksessä Pihlaja, Herten, Karjalainen Loukko.

SM-pisteissä tulos tiesi sitä että Suomenmestariksi kruunattiin Team Loukon Viktor Herten, hopea matkasi Vuokattiin Eetu Karjalaiselle. Pronssille Juuso Loukko tasapistein Karjalaisen kanssa, tasapisteissä viimeisen erän sijoitus ratkaisi hopean Eetulle. Osmo ajoi sarjan neljännelle sijalle.

Tupla Suomenmestari oli tyytyväinen kilpailun jälkeen; mestaruuden eteen on tehty hurjasti töitä ja vielä kun lumettomuus on kiusannut meitä niin joka viikonloppu on pitänyt lähteä harjoittelemaan todella kauas. Kova työ palkittiin, tästä on hyvä lähteä kohti ensiviikonloppuna ajettavia MM kilpailuja, sinne lähden taistelemaan mitaleista. Kiitos vielä kaikille mukana olleille mekaanikoille, tukijoille ja perheelle, päätti tyytyväinen mestari haastattelun.

Loukkoa hävitty hopea hieman harmittaa mutta tulokseen ja SM mitaliin saadaan silti olla tyytyväisiä. Kausi sujui hyvin ja mitali maistuu hyvältä, sillä viimeksi hän on päässyt mitali kolmikkoon kaudella 2010.

Osmo ajoi viimeisessä erässä kovalla itseluottamuksella ja sillä asenteella että kausi päätetään SM hopeaan, tämä ei tällä kertaa onnistunut, hän joutui tyytymään neljänteen sijaan jättäen ensikaudeksi hampaankoloon kovan nälän.

Ensiviikonloppuna kuljettajamme taistelevat MM kilpailuissa Ruotsin Älvsbyssä. Lauantaina ajetaan kaksi MM erää joiden jälkeen selviää kuka on maailmanmestari vuosimallia 2017!

265 Comments

Leave a Reply

twelve + eleven =