Ruotsin Boden Energi Areenalla startattiin perjantai-iltana Snowcross.fi Super League. Energi Areena on muunnettu jalkapallo stadionista tolle hulppeaksi Snowcross -stadioniksi.

Snowcross maailmanmestari Petter Nårsa saapui ensimmäistä kertaa Loukko.com Racing Teamin väreihin ja tuli tiimin mukaan samojen varikkotelttojen alle. Silminnähden innostunut ja tyytyväinen Nårsa oli aika-ajoissa toinen. Joona Karjalainen ottaa aika-ajoista seitsemännen paikan.

Joona horjahtaa hiukan kelkan selästä erässä ja joutuu takaa-ajo asemaan. Nopeatempoinen rata ja kahdeksan kierroksen erät eivät valitettavasti riitä ja Joona erän kuudes.

Nårsa saa omassa alkuerässä hyvän lähdön ja ampaisee suoraan kohti kärkeä. Varmoin ottein hallitseva maailmanmestari ajaa itsensä erän voittoon 12 sekuntia toiseksi tullutta nopeammin.

Poikkeuksellisesti illan päätteksi ei ajettu enempää alkueriä tai finaaleja. Illan loppupisteet ratkaistiin Dominator lähdöillä, joissa taistellaan neljän kuljettajan lähdöissä. Kierroksia Dominator eristä kertyy 2-4 per. Lähtö, joten kuljettajan on oltava hereillä.

Joona Karjalainen saa huiman nopean lähdön Pro Liten dominator erässään. Valitettavasti oman pienen ajovirheen saatteleman Joona jää kolmanneksi ja tipahtaa kaaviosta kokonaan ulos.

Petter Nårsa ajaa tiensä hyvillä lähdöillä suoraan semifinaliin ja sieltä aina finaaleihin asti. Nårsa kohtaa finaalissa Pihlajan, Johanssonin skeä Stenbergin. Nårsa ampaisee lähtöviivasta kolmantena ensimmäiseen mutkaan ja taistelu alkaa. Tällä kertaa kuitenkin Aki Pihlaja ja Axel Johansson ovat nopeampia, joten Petter pokkaa pronssia.

Petter Nårsa yhteispisteissä toinen ja Joona karjalainen neljästoista.

Kilpailut jatkuu tänään lauantaina! Radalla mukaan astuvat myös juniorit Veeti Loukko ja Emil Herten!

Tule mukaan kannustamaan tiimin kuljettajat voittoon ja hyppää mukaan suoriin lähetyksiin.

Lähetykset ja livestreamit löydät osoitteesta www.snowcross.fi/livesrtream