Kokkolaan siirretyssä Snowcross SM-sarjan toisessa osakilpailussa päästeltiin huippuluokan radalla vaihtelevissa olosuhteissa. Hertenin veljesten rakentama rata loi upeat, mutta fyysisesti raskaat puitteet kauden toiselle osakilpailulle.

Pienten loukkaantumisten vuoksi tiimin koostumus Kokkolaan suunnatessa oli Pro -luokan Mikko Osmo, Juniorit 11-14 -luokan Veeti Loukko ja Emil Herten sekä Harrasteen Harri Kolehmainen.

Lauantaina aamun avasivat Juniorit Loukko ja Herten. Monipuolinen rata kävi molempien Junioreiden käteen jo harjoituksissa ja pojilta nähtiinkin kovaa vauhtia. Ensimmäisessä alkuerässä Emil pasautti suoraan voittoon ja Veeti oli erän seitsemäs. Toisessa alkuerässä nuoren Hertenin vauhti piti ja Emil paiskoi itsensä selvään voittoon. Veeti Loukko jäi toisen erän kuudenneksi ja jatkoi matkaan Last Change erään. Last Change erästä nuori Loukko sai ilmöimäisen lähdön, painoi kärkeen ja oli lopulta erän kolmas.

Juniorit 11-14 -finaalissa Herten ja Loukko pääsivät hyvään vauhtiin, mutta tällä kertaa voittajaksi kruunattiin Vertti Kaihua. Emil Hopealle ja Veeti lopulta finaalin yhdestoista.

Harrasteen Harri Kolehmainen lähti toiseen osakilpailuun myös hyvällä sykkeellä ja paremmalla ennakkotyöllä. Rata maistui harjoituksissa ja alkueristä Kolehmainen naputteli hienolla väännöllä sijoitukset kuusi ja seitsämän. Kilpakumppaniksi asettunut Niko Dahlström jäi kolehmaisen taakse, mutta finaalissa Dahlström vei pitemmän korren viimeisen kierroksen taiston päätteeksi. Kolehmainen Finaalin kahdeksas.

Mikko Osmo lähti hakemaan Top 3 pistesijoitusta kauden kokonaispisteissä, joten pienestä takaa-ajo asemasta kilpaan lähtö näkyi Mikon otteissa. Tiimin mekaanikot yhteistyössä Mikon kanssa saivat tehtyä Lynxiin oikein jämäkät säädöt haastavaan keliin ja se näkyi tuntuvasti Mikon ajossa.

Lauantain alkuerissä nähtiinkin muutaman kaatumisen vuoksi hiukan epäonnea, mutta mestari Osmo tarjoili katsojille huiman takaa-ajon. Alkueristä Mikko kahmi sijoitukset kuusi ja kolme.
Finaalissa kortit oli Osmolle suotuisammat ja hyvän lähdön kautta Mikko taisteli itselleen Top 3 paikkaa. Hyvällä ja varmalla ajolla Mikko paiskoi itselleen Lauantaina pronssia.

Sunnuntaina aamun herättiin todella tuuliseen keliin ja myrskyn merkit olivat enemmän, kuin lähellä.

Harjoitusten jälkeen keli alkoi rauhoittumaan ja alkuerät päästeltiinkin Pro -luokan osalta lähes aurinkoisessa keväisen viileässä kelissä.
Sunnuntain Pro alkuerissä Mikon vauhti oli todella hyvännäköistä ja sijoitukset sen mukaisia. Ensimmäisessä alkuerässä Mikko nopeampi oli ainoastaan Topi Posti, joka otti voiton Mikon tullessa toiseksi. Toisessa alkuerässä tiukkaa taistoa tarjoili Pieti Puhakka ja Mikko Osmo. Vanhat kaverukset väänsivät kakkospaikasta oikein toden teolla, mutta miehistä Puhakka nappasi kakkospaikan.
Finaalit päästeltiin upeassa ja aurinkoisessa kelissä, joka tarjosi upeat puitteet kuljettajille antaa parastaan. Mikko sai finaalissa hyvän lähdön, joutui hiukan porukan keskelle josta neljänneksi Puhakan taakse. Pitkän väsytys taistelun ja väännön jälkeen Puhakka kuitenkin antautui Osmon vauhdille, joten Mikko nousi kolmanneksi. Osmo paiskoi hienon ajon loppuun asti ja tuli sunnuntain Finaalissa pronssille!

Loukko.com Racing Team haluaakin kiittää upeasti järjestetystä kilpailusta järjestäjiä, Hertenin veljeksiä mahtavasta radasta sekä kaikkia tukijoita sekä kannustajia upeasta viikonlopusta.

Matka jatkuu viikon päästä perjantaina Oulussa Stadioncrossin merkeissä! Tule mukaan kannustamaan tiimin kuskin voittoon Livestreamin pariin!