Lauantaina OnePlus PRO -luokan kilpa käytiin pilvisessä, mutta lempeän lämpimässä kelissä Rukan Hiihtostadionilla. Mikko Osmolla oli tässä pisteissä 44 pisteen kaula ennen toisena tulevaa Joonas Keskiahoa. Finaaleista tulikin hetkessä todella jännittävä, sillä paikan päälle oli saapunut myös Aki Pihlaja sekoittamaan pakkaa.

Haastavalle radalle painoi 18-kuljettajaa ja TEAM Loukko.com oli edustettuna Juuso Loukon ja Mikko Osmon voimin. Alkuerissä Juuso saa paremman tuntuman rataan, mutta SM -mitalista taisteleva Mikko Osmo ei löydä rytmiä päälle alkuerien aikana täysin.

Finaaleissa Mikko Osmo ei saanut lähtö kasaan, joten paikka ensimmäiselle kierroksen oli 12. Juuso Loukko vuorostaan saa räväkän lähdön ja pääsee ensimmäisillä kierroksilla jo kolmanneksi.
Mikon takaa-ajo palkintopisteille oli suorastaan raivoisa, sillä Osmon olisi oltava vähintään kolmen parhaan joukossa. Juuso Loukko tekee viime vuoden Himoksen toisintoa ja paukauttaa Finaalin kolmanneksi. Juuson taakse neljänneksi, joten pistetilanne kiristyi 12 pisteeseen.

Suomenmestaruus ratkaistiin täten ajamalla viimeisetkin kierrokset tällä kaudella.

Pro-luokassa Keskiahon voitto lauantaina teki pistetilanteesta entistä jännemmän Mikko Osmon mestaruuden osalta. Mikon 44 pisteen kaula kaventui nyt 12 pisteeseen ennen finaalia, joten Team Loukko.com sekä Keskiahon pilttuissa jännitettiin mestaruutta loppuun asti.

 

 

 

Finaalin lähtöviivalta kärkeen ampaisee Yhdysvalloista Rukalle saapunut Aki Pihlaja ja perään Joonas keskiaho toiseksi. Mikko Osmo saa hyvän lähdön ja pääsee Keskiahon perään. Välimatkaa herroille kuitenkin tulee useita sekunteja ja Pihlaja pääsee 6 sekunnin turvin karkuun muita. Mikko tiesi, että kolmas tai neljäspaikka riittää, joten Osmo rauhoittaa ajoa tässä kohtaa. Pisteiden turvin Mikolle riitti nelospaikka oikein hyvin, joten Mikko Osmo tulettaa maalisuoralla itsensä suomenmestariksi.

Tällä kaudella Mikko Osmoa kiidättänyt LYNX RS on lennättänyt miehen kaksinkertaiseksi suomenmestariksi, voittaen myös Stadion Snowcrossin suomenmestaruuden.
Mestaruus maistui miehelle silmin nähden, sillä edellinen mestaruus tuli vuonna 2013.

93 Comments

Leave a Reply

eighteen + 3 =