Loukko.com Racing Team starttasi SM -kauden lähes ääriolosuhteissa Kokkolasta. Viikonlopun kilpailua vaikeutti todella navakka tuuli sekä sakeat lumimyräkät.

Lauantain Kokkolaan meren äärelle rakennettu avasi kauden navakassa mutta vielä lempeässä poikkituulessa. Kauden avauspäivään radalla hyökkäsi Juniorit 11-14 Emil Herten ja Veeti Loukko, Sportin Ville Lähteenmaa, Harrasteen Harri Kolehmainen sekä PRO -luokan Mikko Osmo.

Herten Motosportin rakentama rata olikin tällä kierroksella todella haastava ja raskas. Alkuerissä nähtiin pientä kankeutta kauden aloituksessa, mutta tiimin kuljettajat alkoivat löytää rytmiä kohdalleen.

Veeti Loukko oli alkuerien jälkeen seitsemästoista ja jäi kovasta taistelusta huolimatta finaalin ulkopuolelle. Kolehmainen taisteli 7. ja 8. paikasta harrasteen alkuerissä sekä Ville Lähteenmaa Sportissa kymmenen joukossa. Kolehmainen yhteispisteissä lopulta kahdeksas ja Lähtenmaa kymmenes.

Emil Herten ajoi hyvää varmaan ajoa, mutta pienten kommellusten jälkeen yhteistuloksissa kolmas.

Mikko Osmo oli mielissään haastavasta radasta, mutta pienen epäonnen saatteleman Alkueristä sijoitukset 4 ja 3. Valitettavasti tuuli ja lumituisku yltyi liian kovaksi ja lauantain kilpailu keskeytettiin kokonaan kilpailujohdon päätöksellä. Pro ensimmäinen finaali siirtyi sunnuntai päivään.

Sunnuntai päivään startattiin toiveikkaissa tunnelmissa, sillä tuuli oli Kokkolassa edelleen navakka, mutta lumimyrsky loisti poissaolollaan. Sunnuntain kilpailupäivään starttasi Junior 14-16 -luokan Riku Lauhaluoma ja PRO -luokan Mikko Osmo.

Lauhaluomalle rata kävi käteen kuin nappi paitaan ja nuorukainen saikin nakuteltua kärkiaikoja. Harjoituksissa Lauhaluoma oli toinen ainoastaan 0.004 sekuntia kärkeä perässä.
Alkuerissä Riku jäi hiukan starteissa hakemaan pitoa, mutta taidokkaasti vei Lynx RS:ässäänsä upeasti kärkikahinoihin. Alkueristä Rikulle sijoitukset 2. ja 3.

Finaaleissa Riku joutui hiukan keskelle pahinta ruuhkaa, mutta taisteli itsensä kärkiporukkaan. Vaikea ja raskas rata vei junioreilta voimia sekä rata kului rajuun kuntoon. Pitkän 20. kierroksen erän lopuksi Riku todella hyvällä ajolla neljäs, joten tämä oli nuorelle Lauhaluomalle todella vahva startti.

Mikko Osmon ajot päättyi edellispäivänä lupaavan alun jälkeen kisan keskeytykseen, joten sunnuntaille luvassa olikin harjoitusten lisäksi yhteensä 74 kilpailukierrosta. Lauantain ajamaton finaali ajettiin Last Change erien tilalla, sillä muutama kuljettaja joutui keskeyttämään kilvan jo lauantaina.

Alkuerissä Mikko alkoikin syttymään täyteen liekkiinsä ja sai todella upeita sekä nopeita lähtöjä. Alkuerissä pienten kompurointien jälkeen nousujohteiset erä toi Osmolle 2. ja 3. paikat. Ensimmäisessä finaalissa pieni epäonni jatkui ja Mikko lensi hiukan Lynx RS:än sarvista penkalle. Ensimmäisestä finaalista lopulta kovalla taistolla 6. paikka sekä tärkeä SM -pisteet mukaan.

Sunnuntain toinen Pro -finaali ajettiin selkeässä ja lähes aurinkoisessa kelissä. Mikko saa haastavan lähdön mutta karauttaa kuitenkin Lynx:in sukset suoraan Top 5. sakkiin.  Osmo taistelee erän alkupään Ski Doo -kuljettaja Pieti Puhakan kanssa, hakien ohituspaikkaa. Pienen tastelun jälkeen paikka avautuu ja Mikko nousee kolmanneksi. Toisena ollut Topi Posti alkoi lähenemään, mutta Osmo ei lähtenyt riskeeramaan kolmospaikkaansa jahtaamalla Postia, vaan ajoi hyvää ja varman rentoa ajo loppuun asti. Lopputuloksissa Mikko Osmo kolmantena, joten tärkeät pisteet talteen. Mikko oli myös Finaalin nopein kuljettaja, muutaman sadaosan turvin ennen Joonas Keskiahoa.

Tiimin kokonaisuutena onnistunut ja mahtava kauden avaus! Koko joukkueella on nyt todella hyvät asetelmat jatkaa kautta 2021.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja ennen kaikkea Kokkolan järjestäjille Niko ja Osmo Määttälälle sekä heidän henkilökunnalle! Kiitos myös tiimin puolesta Hertenin väelle mahtavasta radasta!

5 Comments