Loukko.com Racing Team starttasi Snowcross -kilpailukauden menneenä viikonloppuna Ouluzonesta. Livesports Promotionsin järjestämä Evohall Snowcross ajettiin poikkeuksellisesti täysin ilman yleisöä ja viranomaisten antamille tarkoilla ohjeistuksissa.

Kauden avaavaan kilpailuun tasan vuoden tauon jälkeen lähdettiin kokeilevalla mutta hyvällä tarmolla hakemaan ratatuntumaa. Tiimin varikolla nähty uusi kokoonpano ja Sport -luokkaan ajamaan lähtenyt Ville Lähteenmaan tulo toi uusia tuulia tiimin toimintaan.

Pro luokassa ajava Mikko Osmo aloitti kilpailukautensa iloisella mielellä ja hiukan testauksen näkökulmasta ennen SM -kautta. Mikko haki mekaanikkojen Arin ja Markon kanssa tarkempia kisasäätöjä sekä tuntumaa kilpailutilanteisiin. Kaksinkertainen suomenmestari Osmo otti lauantain finaalista kahdeksannen paikan ja sunnuntaina ajo päättyi tekniseen keskeytykseen ennen finaaleja.

Juniorit 14-16 luokassa ajava Riku Lauhaluoma on väläytellyt kovaa vauhtiaan koko alkukauden sosiaalisessa mediassa. Rikun vauhti olikin kärkiluokkaa molempina kisapäivinä!
Lauantaina otettu varaslähtö alkueristä ei haitannut nuoren Lauhaluoman menohaluja vaan paukautti lopulta finaalin Neljänneksi. Sunnuntaille opit oli vuorostaan otettu perille ja riku painoi todella upealla ajolla lopulta finaalin kolmanneksi nostaen pronssisen pokaalin ilmaan päivän päätteeksi.

Junior 11-14 -luokassa ajavat Emil Herten ja Veeti Loukko tarjoilivat tiimin faneille upeaa vauhtia läpi viikonlopun. Tiimin nuorimmat kuljettajat ampaisivat mahtavia pohja-aikoja ja Emil Herten nappasikin lauantailta Hopeaa Veeti Loukon päättäessä ajopäivän täpärästi Last Change erään.
Sunnuntaina aamuauringosta selvästi vauhtia saaneet Herten ja Loukko kirkastivat molemmat lähtönopeuttaan ja paukuttelivat ensimmäisten joukossa radalle. Herten Finaalin toinen ja Veeti Loukko todella upealla Last Change ajolla finaalissa kymmenes.

Sport luokkaan viime hetkillä mukaan tullut Ville Lähteenmaa lähti Ouluzoneen hakemaan lähtöjä alle sekä lisää kilpailukokemusta. Koskenkorvalle rakennettu tiimin treenirata on Villen käsialaa ja siitä syystäkin tiimi on tälle kaudelle hyvässä iskussa. Ville paukutteli lauantaina seitsemänneksi sport -luokan finaalissa. Lauantain alkuerissä tullut ajovirhe sattuikin sen verran Villelle ranteeseen, että sunnuntain ajot mies jätti välistä jotta on kunnossa SM -kauden avaukseen.

Poikkeuksellisesti viikonlopun kilpailu oli suljettu yleisöltä, joten se keräsikin livestreamin pariin tuhansia crossifaneja seuraamaan suomen kovinta kärkeä. Kuuluttaja Ylläsjärven selostama koko päivän mittainen livestream näkyi ja kuuluu koko viikonlopun Youtube, Ruutu.fi ja ISTV -suoratoistopalveluissa.

Kokonaisuutena upea viikonloppu takana ja tiimi onkin entistä kovemmassa iskussa niin kuljettajien, kuin myös mekaanikkojen puolesta.

SM -kausi avataan 6.-7.3 Kokkolasta, jossa mukana tiimin kokoonpano täydessä miehetyksessä! Kannusta tiimin kuljettajat voittoon kotisohvalta!

7 Comments