Snowcross SM -kausi avattiin Parikkalan tuulisella ja lumen täyteisellä Snowcross radalla.

Haastavat olosuhteet loivat lauantain Pro Lite kuljettajille haasteita hakea hyviä lähtöjä ja korkeita sijoituksia. Kevyen lumipölyn takaa ei radalla nähnyt juuri mitään, joten lähdön merkitys korostui tuulisessa Parikkalassa.

Joona Karjalainen ja Riku Lauhaluoma aloittivat SM -kauden Pro Lite -luokassa.

Joona paukaisi omassa erässään suoraan kärkeen ja kunnon kaulalla karkuun muista voittaen erän. Riku Lauhaluoma otti hiukan kipeää sormiin vastapatista ja oli lähtönsä seitsemäs.

Toisessa erässä Joonalla ilmeni hiukan teknisiä häiriötä lähdössä ja jäi joukon hännille, mutta nousi hyvällä ajolla yhdeksäs. Riku pamautti hyvän lähdön ja taisteli paikkansa toisen lähdön viidenneksi varmalla ajolla. Riku haki finaalipaikan vielä Last Change -lähdöstä ja naulasi viidennellä sijalla lähtöpaikan finaalin takariviin.

Finaalissa molemmat kuljettajat saavat hyvän lähdön ja kovan lähtöruuhkan saattelemana Joona kolmanneksi ja Riku yhdeksännelle paikalle kohti finaalin loppua. Joona kuittasi pienen kaksintaiston jälkene Markus Roinen kakkospaikan itselleen ja Riku nosti osakkeitaan kahdeksanneksi.

Finaalissa Joonalle hopeaa ja Riku kahdeksanneksi lopputuloksissa.

Parikkalan kauden avaus jatkuu sunnuntaina ja estradille hyppäävät nyt myös Emil Herten Junior 14-16 -luokkaan sekä Veeti Loukko 12-14 -luokkaan.

Kilpailua voit seurata paikan päällä Parikkalassa tai Youtuben kautta! Kannustetaan pojat voittoon!

Tästä Youtuben pariin: https://youtu.be/EaKAkAGqTqc