Alex Tapio motocrossin MX-liigan mestariksi – Haavisto viimeisen osakilpailun voittoon
Loukko.com kuljettaja Alex Tapio piti sarjajohtajana pintansa ja voitti motocrossin kansallisen MX-liigan mestaruuden luokassa MX TOP250 Open. Kausi sai loppusilauksensa Sipoossa sunnuntaina, jolloin osakilpailun voitti Tampereen Motocrossin Jere Haavisto.
Sunnuntaina MX TOP250 Open -luokan MX-liigan mestaruutta pääsi juhlimaan Loukko.com kuljettaja Alex Tapio. Hän sijoittui päätösosakilpailussa kovatasoisimmassa A-ryhmässä kuudenneksi, mikä riitti pitämään mestaruustaistossa kovimman uhkaajan, Lohjan Seudun Moottorikerhon Teemu Makkosen takana.
Makkonen sijoittui sunnuntaina kolmanneksi ja otti sarjassa hopeaa. Pronssille ylsi Sipoossa seitsemänneksi ajanut, Ylä-Savon Moottorikerhon Pekka Nissinen.
– Tuntuu hyvältä voittaa mestaruus. Se oli selkeä tavoitteeni jo ennen kisakauden alkamista. Osaan ajaa hiekkaradoilla kovempaa kuin haastajani, mutta tämänlaisella kovalla radalla jään heille. Ajan kuitenkin yleensä tasaisia sijoja, Tapio kuvaili.
Tapio sijoittui viikko sitten päättyneessä, MX1-luokan kuusiosaisessa Suomen mestaruussarjassa yhdeksänneksi. Vuotta aiemmin hän oli kuudes.
– SM-sarjassa oli tänä vuonna kova taso, ja minulle tuli takapakkia viime vuoden tulokseen nähden. En ole tyytyväinen kauteeni, mitä sotkivat pienet loukkaantumiset. Ne vaikuttivat tekemiseeni ja haittasivat treenaamista.
– MX-liigan voittaminen ei ole niin iso asia kuin SM-sarjassa menestyminen, mutta pitää silti hakea ilonaiheita onnistumisista. Kun onnistuu tavoitteissa, täytyy olla tyytyväinen. Mestaruus osoittaa myös pitkäjänteisyyttä ja palkitsee, kun ajattelee, että tässä on melkein joka viikonloppu menty liiga- tai SM-kisoissa. On vaatinut tietynlaista uhrausta, kun on päättänyt ajaa kummatkin sarjat kokonaan. Se on pois vapaa-ajasta sekä omista, tehokkaista ajotreeneistä.
Kiitos kaikille sponsoreille, tiimille, mekaanikoille, valmentajille, puolisolle, ystäville, perheelle ja faneille.

2 Comments

 1. bahis siteleri

  10 kesäkuun, 2022 at 6:55 pm

  perfect

  thank you for a very good article

 2. A片

  21 elokuun, 2022 at 3:22 pm

  ????

  goodddd thankssss youuuu

Comments are closed.