Parikkalan lauhtunut pakkanen toi Joona Karjalaiselle hopeaa myös SM -kauden toisen päivän finaalissa.

Pienen pakkasen Parikkala tarjoili mukavan aamupäivän Junioreiden kauden avaukseen. Lauantaita varjostanut lumisade ja tuuli oli lähes kokonaan hiipunut, joten aurinkokin alkoi pilkahdella upealle radalle.

Veeti Loukko ja Emil Herten starttasivat oman kautensa sunnuntaina. Veeti ajoi hyvällä ajolla tärkeitä pisteitä pienten kolarointien jälkeen, mutta sai kuitenkin selkänsä taakse ison joukon kuljettajia. Emil Herten onnistui hyvin lähdöissä, mutta ruuhautuneet lähtömutkat harmillisesti laski sijoituksia. Emilille alkuerien sijoitukset 7. ja 3. Veetille 10. Ja 13.

Joona Karjalainen ja Riku Lauhaluoma jatkoivat hienoa ajoa edellisen päivän rasituksesta huolimatta. Joona tykitti alkueristä ensimmäisen pitäen polvella kuomua paikallaan, mutta hyvällä ajolla neljänneksi. Toisessa alkuerissä Kemin kurko olikin jo erän nopein kuitaten ykköspaikan tärkeät pisteet. Riku joutui lähtömutkan ruuhkiin ollen ensimmäisen erän yhdeksäs ja toisessa erässä kuudes. Riku joutui jättämään kilpailun ikävästi kesken kipeytyneen polven vuoksi.

Finaaleissa nähtiin huimaa vauhtia, mutta myös draamaa. Huikean lähdön saanut Veeti Loukko Junior 12-14 finaalissa joutuukin viime tipassa keskelle ruuhkaa ja ajautuu jonon hännille. Veeti napsii hyvällä ajolla muutaman kilpailijan edestään ollen finaalin 12. Emil Herten saa todella hyvällä reaktiolla huippu lähdön ja ampaisee erään kakkospaikalta. Toisella kierroksella nuori Herten suorastaan lentää ykköspaikalle ja aloittaa kovan karkumatkan. Ikäväksi samalla kierroksella Emil katuu, eikä saa kelkkaa riittävän nopeasti ylös avustajista huolimatta. Emil lopulta finaalin kahdeksas.

Pro Lite finaalissa nähtiin todella hienoa kilvanajoa. Joona saa hyvän lähdön ja ampaisee kolmanten kärjen perään. Vaativalla radalla Joona ajaa omaa hyvää ajoaan saaden kiinni Joni Komulaisen joka on tipahtanut kakkospaikalle. Karjalainen painaa upeasti Komulaisesta ohi ja on aivan Aitto-Ojan takapuskurissa viimeisellä kierroksella. Aika ei valitettavasti riittänyt Joonan vauhtiin, mutta Karjalainen paukauttaa maaliin toisena vain 0,7sec. Voittajan perässä.

Kokonaisuutena mahtava kauden avaus ja kaksi pokalia kaappiin.

Kausi jatkuu tulevana perjantaina Bodenissa Snowcross Super League avauksessa. Tule seuraamaan Livestreamiin, ISTV:lle tai AlfaTV:seen lähetykset suorana!