Motocross SM toinen osakilpailu ajettiin haastavissa ja todella kuraisessa kelissä Siilinjärvellä!

Siilinjärvellä kaatosateinen päivä startattiin todella haastavissa olosuhteissa. Kuraa riitti radalla, joka teki päivästä kuljettajille todella raskaan ja teknisesti vaikean ajettavan.

Veetu Salmisen tunnelmat:
1. erä: Puomilta irtosi ihan kohtuullisesti mutta ekassa kurvissa jäin pussiin porukan keskelle ja jouduin ottamaan kaasun pois. Siitä sitten viimeisenä matkaan. Sen jälkeen sain hyvän tatsin ajoon päälle ja ehdin pari kaveria ohittaa kunnes viidennellä kierroksella etupää alta pois ja nurin. Jälleen olin viimeisenä ja kaukana edellä olevasta. Mutta en luovuttanut ja täysillä muiden perään. Pari ohitusta ehdin kuitenkin vielä loppuerän aikana tekemään. Sija 22 maalissa.

2. Erä: Nyt otin lähtöpaikan hieman ulompaa. Puomilta irtosi kohtuu hyvin ja sijalla 10-15 kohti ensimmäistä mutkaa. Ekassa mutkassa kuitenkin kaksi kaveria kaatui suoraan eteeni ja jouduin pysähtymään. Ja taas olin häntäpäässä sijalla 22! Siitä sisuuntuneena Aloitin takaa-ajon kovempaa kuin ikinä. Pisteille oli päästävä koska se on tavoitteeni. Sainkin muutaman ohituksen tehtyä. Maalissa olinkin sijalla 17 ja siitä kolme SM pistettä.

Heikki Vähäpesola antoi aika-ajoissa myrskyvaroituksen omalta osaltaan ja pommitti aika-ajojen kolmanneksi. Vähäpesola kolaroi ensimmäisessä erässä ja joutui teknisen vian vuoksi keskeyttämään.
Heikki pääsi ongelmista huolimatta toiseen erään ja sijoittui erässä seitsemäs.

MX1 luokan Alex Tapio lähti myös päivään luottavaisin mielin. Tuulen puuskat ja rapainen keli ei haitannut Vaasalisen Alexin menoa ollenkaan.

Ensimmäisessä erässä Alex löytää siilinjärven ajolinjat ja pamauttaa suoraan kahdeksanneksi haastavalla radalla. Seuraavassa lähdössä alkaakin tapahtua. Alex painaa hienosti neljäntenä erän alkupätkän Juuso Matikaisen perässä. Hiukan yli yhdeksän minuuttia erää jäljellä ja Matikainen kaatuu, joten Alex pääsee nousemaan kolmanneksi pitkän väsytys taistelun jälkeen. Alex Tapio pokkaa samalla Ensimmäisen kolmospaikan tämän kauden eristä!

Tiimiltä todella upeaa ajoa koko viikonlopun haastavista keleistä huolimatta! Matka jatkuu ensi viikolla 1.7.2022 Salossa Ylen suoraan lähetykseen kuvatussa SM viikon lähetyksessä.